Seminar om ikke-kommersielle utleieboliger
Foto: Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek. Bilde fra 1. mai 1969 i Oslo.
Foto: Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek. Bilde fra 1. mai 1969 i Oslo.

Seminar om ikke-kommersielle utleieboliger

Vil du vite mer om ikke-kommersielle utleieboliger? Er det mulig å få til her i Norge? Det mener vi. Derfor arrangerer vi mini-seminar sammen med LO i Oslo og arkitektkontoret Fragment 11. mars.
Publisert:

Mandag 11. mars klokka 1130 – 1500 arrangerer LO i Oslo seminar om ikke-kommersielle utleieboliger sammen med Leieboerforeningen og arkitektkontoret Fragment.

Målet er å spre dele kunnskap om hvordan ikke-kommersielle utleieboliger kan bli en del av løsningen på boligkrisa vi står i nå. Fagarbeidere klarer ikke å etablere seg på eiemarkedet, og leiemarkedet er dyrt og uforutsigbart. Byggenæringen tjener ikke nok penger, og varsler byggestans. Men hva om det fantes boligutviklere som ikke var avhengig av profitt?
Vi mener det er på tide å legge til rette for en ikke-kommersiell utleiesektor i de store byene, og inviterer til seminar for å diskutere hvordan en slik sektor kan organiseres, hvorfor den er viktig, og hvordan vi kan jobbe for å realisere den.
Liv Anna Lindman fra LOs boligutvalg kommer for å snakke om LO sin boligindeks, og forbundssekretær Joachim Espe i Fellesforbundet kommer for å fortelle om hvorfor ikke-kommersielle utleieboliger bør være en del av løsninga. Vi får også besøk av tidligere LO-økonomi Stein Regaard, som nettopp har skrevet bok om EØS-avtalen. Hvilket handlingsrom finnes i denne avtalen? LO i Oslo og Leieboerforeningen skal snakke litt om hvordan og hvorfor vi jobber for en ikke-kommersiell leiesektor, og Arild Eriksen fra arkitektkontoret Fragment forteller om erfaringer fra inn- og utland.
For det finnes faktisk noen ikke-kommersielle utleiere i Norge, og det er plass til mange flere.
Vi serverer lunsj klokka 1130, og programmet starter 1200.
Meld deg på via lenken: https://tally.so/r/w2Nedg