Med LkL inn i 2022
Julebilde
LkL ønsker alle medlemmer god jul og godt nytt år!

Med LkL inn i 2022

Nesten fire måneder er gått siden Lokallag for kommunale leieboere i Oslo (LkL) åpnet for medlemmer. Tida flyr og snart er det et nytt år. Det byr som kjent på nye muligheter, noe lokallaget har planer om å benytte seg av. Vi gleder oss til et aktivt 2022 og håper du vil følge oss på veien videre!
Publisert:

Selv om korona hviler tungt over avslutningen på 2021 tillater vi oss å glede oss til neste år. Det er tross alt ikke mer enn omtrent en uke til sola «snur» og vi igjen går mot lysere tider. Vi håper på et friskt nytt år og mange gode møter mellom beboere i kommunale boliger.

Byvandring

I 2022 planlegger vi for flere aktiviteter i lokallaget. Vi ønsker å gjennomføre byvandringer med vår frivillige medarbeider Oddvin. Oslo har mye kjent og ukjent lokalhistorie blant annet knyttet til de kommunale gårdene i byen. Vi gleder oss til å lære mer mens vi er på tur, og samtidig bli bedre kjent med hverandre. Sosiale treff for våre medlemmer er også noe vi ønsker å få på plass på jevnlig basis til neste år.

Foto av sekretariatet i lokalavdelingen

LkLs sekretariat fra venstre: Anne-Rita Andal, Mari Løken, Siri Sandbu og Oddvin Forbord. Cathrine Skårn var ikke tilstede da bildet ble tatt. 

Beboerkonferanse

Vi skal arrangere beboerkonferanse for kommunale leieboere også til neste år, og da skal vi ta med oss erfaringene fra i år. Vi vil ta imot forslag til tema for konferansen og det vil bli mulighet for å bidra til konferansen for dem som ønsker det. Lokallagets moderorganisasjon, Leieboerforeningen, planlegger for en heidundrende leieboerfestival i 2022 og lokallaget inviterer seg selv på festen som den lysende stjerna vi er.

Bistand til medlemmer

Vi skal selvfølgelig fortsette med å gi våre medlemmer juridisk og sosialfaglig veiledning. Og jobbe videre politisk opp mot Oslo kommune for å styrke kommunale leieboeres bosituasjon og rettigheter, i tillegg til å tale kommunale leieboeres sak i arbeidet med en eventuell ny husleielov. Vi ønsker også å samarbeide med Oslo kommune om å utvikle kommunens boligsosiale arbeid. 1. mai tog blir det, og Lokallag for kommunale leieboere i Oslo planlegger for egen avdeling i toget med hjemmesydd fane for anledningen.

Lokallaget skal fortsatt bistå de eksisterende gårdstyrene i de kommunale gårdene, og hjelpe nye til verden hvis det er beboere som ønsker det. Vi skal arrangere kurs i blant annet husleierett for våre medlemmer. Og om det er andre tema dere ønsker mer kunnskap om, gi oss gjerne beskjed så skal vi forsøke å møte ønsker så langt det lar seg gjøre!

God jul og godt nyttår

Helt til slutt i år vil vi sende en takk og gode tanker til Velferdsetaten som også i 2022 finansierer det meste av Lokallagets drift og moro. Vi i lokallaget er veldig glade i både velferd og etater så det lover godt for videre samarbeid.

God jul og godt nyttår, også sees vi igjen i det beste året 2022! Det kan bare bli bedre nå!