Leieboerfestival
På leieboerdagen mandag 3. oktober vil du få faglig påfyll, mulighet til å være med på byvandring, musikk, kultur, mat og annen morro. Og det beste av alt; Det er gratis

Bli med på leieboerdagen 3. oktober 2022!

Mandag 3. oktober, markerer vi den internasjonale leieboerdagen med stort arrangement fylt av gode samtaler, appeller, mat, musikk og kultur. Bor du i Oslo eller omegn, håper vi du vil være med og markere dagen med oss.
Publisert:

Den internasjonale leieboerdagen har blitt markert av International Union of Tenants siden 1986. Dagen sammenfaller med FN sin Habitat-dag, og selv om Leieboerforeningen tidligere har deltatt i markeringer for Habitat-dagen, er dette første gang vi markerer dagen slik vi gjør denne gangen.

Bare i Oslo denne gangen

Selv om vi gjerne skulle ha ønska å markere dagen over hele landet, blir det i år bare i Oslo. Vi har dessverre ikke kapasitet til å markere dagen flere steder, men dersom arrangementet blir vellykka, håper vi så klart å kunne utvide til andre steder. Vi er etter hvert mange leieboere både i byer og i distriktene, og vi i Leieboerforeningen tror og håper at leieboerdagen kan bli relevant for mange av oss leieboere.

Samarbeid med ulike aksjonsgrupper

De siste årene er det flere leieboere som har organisert seg i aksjoner. De mest kjente aksjonsgruppene er Reduser Husleia, som jobber for å eksponere dårlige leieforhold på det private leiemarkedet, og Boligopprøret, som kjemper for trygge og gode leieboliger i den kommunale boligsektoren i Oslo. Begge disse aksjonsgruppene har blitt invitert til å samarbeide med oss om å arrangere leieboerdagen, og sammen har vi laget et program som vi håper vil appellere til mange.

Panelsamtaler, bydelsvandring og konsert

Leieboerdagen arrangeres på Grønland i Oslo. Her er programmet:

Klokka: 12:00 – 15:00: PANELSAMTALER om å leie bolig
Fra eie til leie – er det mulig å bo trygt og godt som leieboer?
Fra aksjonisme til organisering – hvordan få gjennomslag for leiepolitikk

Sted: Leieboerforeningen - Annekset på FAFO i Borggata 2B

* * *

Klokka: 15:00 – 16:30: BYDELSVANDRING i Gamle Oslo med arkitekt Arild Eriksen.
Vi besøker kommunale gårder for å snakke med beboere som har organisert seg, i tillegg til at vi ser på andre interessante eiendommer og leieboliger.

Oppmøte:  Leieboerforeningen - FAFO i Borggata 2B

* * *

Klokka: 16:30 og utover kvelden: MAT, musikk og kultur
Familiekonsert med bandet Bydyra, åpen scene, DJ og appeller. Det blir gratis mat, og baren vil også være åpen om kvelden.

Sted: Cafeteatret, Hollendergata 8

* * *

Det vil også være mulig å melde seg inn i Leieboerforeningen til redusert pris hele denne uka, og medlemsavgiften vil da koste 100 kroner for et år. Vi håper vi vil få mange nye medlemmer på Leieboerdagen!

Hele dagen er selvfølgelig gratis, og alle, spesielt leieboere, er hjertelig velkomne.

Programmet finner du også på Leieboerforeningens facebook-profil